I detailbranchen finder du mange spændende stillinger som bl.a. salgsassistent, blomsterdekoratør, e-commerce manager og afdelingsleder, mulighederne er derfor uanede.

KARRIERE[-]MULIGHEDER

ALDRIG SOM I GÅR

Når du uddanner dig inden for detailhandel, er der flere veje at gå. Du får et væld af muligheder for at specialisere eller videreuddanne dig, og det er dit springbræt til mange forskellige karriereveje. 

Du kan arbejde med salg og kundeservice i fysiske butikker, udfolde dine kreative evner som blomsterdekoratør eller arbejde med markedsføring og sociale medier i den digitale verden.

Du kan også blive selvstændig og starte din egen butik. Og kribler det i maven for at nå helt til tops, er der også masser af muligheder for at bygge oven på dine kompetencer og styrke dig til en lederkarriere. 

Intet er for stort eller småt. Kun dine ambitioner sætter grænsen.

Headphones (1)
Rectangle 6 1

KARRIERE

HVAD KRÆVER DET?

HVAD KRÆVER DET?

MØD VORES ELEVER

MATHILDE 

Mathilde fik smag for en karriere inden for detail, efter hun ved en tilfældighed begyndte som ungarbejder i branchen:

“Lynhurtigt blev jeg grebet af fællesskabet og arbejdsmiljøet og blev informeret om muligheden for at tage salgsassistentuddannelsen direkte efter handelsskolen. En tilfældighed som endte med at blive den bedste beslutning til dato.”

Mathilde har også overvejelser om, hvordan hun kan bruge detailhandelsuddannelsen til at indfri sine karrieredrømme i fremtiden:

“Jeg vil enormt gerne være butikschef, og have min egen butik og derfor er det selvfølgelig super relevant at være uddannet salgsassistent. Derudover kan uddannelsen bruges til at læse ledelse på universitetet, hvilket jeg også har stor interesse i.”

OLIVER

Dagligdagen i detail er aldrig ens, og der følger mange forskellige opgaver - og hatte - med som salgsassistentelev:

“Udover at sælge tøj er der en del praktiske opgaver - herunder bruger jeg meget tid på at arbejde med visuel merchandise, hvilket betyder, at jeg er med til at gøre butikken og afdelingen pæn at se på. Der er også mange logistiske opgaver, og så har jeg daglig kontakt med vores leverandører og brands.”

Oliver sætter stor pris på, at en detailkarriere giver ham mulighed for en afvekslende hverdag, hvor han arbejder med mennesker hver dag:

“Det er fedt at arbejde med mennesker. Jeg møder og taler hver dag med nye mennesker, og det elsker jeg. Selvom mange af vores opgaver er daglige gøremål, er ikke en dag ens, hvilket er fedt og motiverende.”

MATHILDE

Med en karriere inden for detailhandel kan du arbejde med lige netop dét, du interesserer dig for:

“Jeg valgte en karriere i detailhandel, fordi jeg elsker at snakke med mennesker, og fordi jeg har en interesse for skønhed og velvære. Så at kunne hjælpe mennesker med noget, jeg selv har så stor interesse for, er mega fedt. Man danner relationer til kunderne, og derved kommer de også igen for at handle hos en.”

Mathilde sætter stor pris på den afvekslende hverdag i detail med mange forskellige opgaver og varer:

“Det bedste ved at arbejde i detailhandel er, at dagene aldrig er ens. Vi har mange forskellige kunder hver dag, som kommer ind med vidt forskellige behov og problemer. Og så har vi så mange forskellige varer i detailbranchen, som vi bliver vi undervist i på skolen, så vi for en bred viden om mange forskellige ting.”

GUSTAV

Gustav valgte detailhandelsuddannelsen, så han kan skabe sig en karriere med fokus på sine interesser:

“Jeg valgte at starte min karriere i detailhandel, fordi jeg får lov til at arbejde med to af mine interessere/passioner: mode og salg. Jeg ser uddannelsen som en god måde at få sammenkoblet mine interesser med mit arbejde - på den måde er hver dag spændende og lærerig for mig. Og det hjælper mig med at udvikle mig både på et personligt og professionelt plan, mens jeg arbejder.”

Gustav drømmer om at fortsætte sin karriere i detail og løbende udvikle sig i den kæde, han er elev i:

“I fremtiden drømmer jeg om at udvikle mig yderligere inden for detail, så jeg kan få en højere stilling som butikschef i en af vores butikker. Den præcise tidshorisont er svær at sige nu, men på længere sigt vil jeg gå efter en stilling i kæden som henholdsvis distriktschef eller indkøber.”

LAURA

Laura er glad for alt det, hun lærer som detailhandelselev og kan bruge aktivt i sit arbejde i butikken:


“Der er meget mere end bare at sælge et produkt, når man er salgselev. Man lærer forskellige salgsteknikker til, hvordan kunden får en god oplevelse, og hvordan man får dem til at købe mere eller et bedre produkt, end det de først overvejede. Jeg kan godt lide at blive klogere, og med en uddannelse som salgsassistent har jeg stor mulighed for at få viden om de brands og unikke produkter, som butikken sælger.”

Detailhandelsuddannelsen giver gode mulighed for at ændre fokus og karriere i fremtiden:

“Der er gode jobmuligheder. Det tiltaler mig, at hvis jeg en dag ikke længere gider at sælge briller, kan jeg skifte job og begynde at sælge noget andet med andet spændende baggrundsviden, jeg kan tage fat i uden at skulle starte en ny uddannelse.”

ANNIKA

Annikas hverdag er fyldt med mange forskellige opgaver, der er med til at sikre gode kundeoplevelser:

“Min hverdag i butikken er meget forskellig. Primært er det selvfølgelig kundebetjening, da der ikke ville være en butik uden kunder. Derudover er der også reklamationsbehandling samt dekoration i butikken, alt efter hvad der er i avisen, og hvilke brands der har købt sig ind på en a-placering. Jeg synes, det er fedt, der er en varieret dag, og at man får talt med mange forskellige mennesker, der alle sammen kommer med hver sin historie.”

Detailhandelsuddannelsen åbner for mange spændende muligheder:

“Det er en virkelig god og bred uddannelse, man får, hvor man har mange muligheder, når man er færdig. Det er en god uddannelse til dig, der ikke kan sidde stille og elsker at være i gang. Jeg har ikke en præcis drøm med selve uddannelsen, men ved at jeg elsker branchen og gerne vil blive i den, så min uddannelse vil jeg bruge til at åbne døre og se, hvad der kommer min vej.”

mode

beauty

indretning

dagligvarer

sport

håndværk

isenkram

mode

beauty

indretning

dagligvarer

sport

håndværk

isenkram

mode

beauty

indretning

dagligvarer

sport

håndværk

isenkram

mode

beauty

indretning

dagligvarer

sport

håndværk

isenkram

mode

beauty

indretning

dagligvarer

sport

håndværk

isenkram

mode

beauty

indretning

dagligvarer

sport

håndværk

isenkram

mode

beauty

indretning

dagligvarer

sport

håndværk

isenkram

mode

beauty

indretning

dagligvarer

sport

håndværk

isenkram

Rectangle 6 (1)

MIN HVERDAG

ARBEJDSOPGAVER

ARBEJDSOPGAVER

EN BRANCHE I UDVIKLING

Hvordan ser fremtidens detailhandel ud? Det er svært at spå om, for branchen står aldrig stille.

Vi swiper, når vi skal betale, og vi handler online som aldrig før. Det skaber nye vilkår for virksomhederne, men det skaber også utallige nye muligheder for dig, der vil arbejde i detailbranchen.

Når du vælger detailhandelsuddannelsen, vælger du også et studie i muligheder. Og med den nyeste viden kan du være med til at tænke nyt, afprøve idéer og være med til at udvikle detailhandelen til fremtiden.

Rectangle 11
Rectangle 10

BRANCHEN

DET, DER DRIVER MIG

DET, DER DRIVER MIG

All Comps Artboards 011 Generiske New Comp V2 Dcomp 6 1

ALTID I FORANDRING

Med detailhandelsuddannelsen får du mere end blot en uddannelse. Du åbner døren på vid gab til en fremtid, hvor du kan udforske et væld af spændende karrieremuligheder, hvad enten du er til business, kreativitet, e-handel eller ledelse. 

Her er hver dag en ny dag. Nye produkter, nye trends og nye oplevelser og udfordringer venter på dig. For når du arbejder med mennesker, varierer opgaverne, og du kan se frem til en hverdag, hvor ingen dage er ens – og aldrig som i går.

Sådan kommer du i gang