02. oktober 2023

23-årige Ida Marie har lavet årets bedste fagprøve

Ida Marie Klovborg Hermann blev vinder af Fagprøveprisen 2023 inden for detailhandel. Hendes entusiasme og kreativitet var i top, og Ida Marie satte ny omsætningsrekord for fagprøver i Matas.

Foto Ida Fra Matas 2
23-årige Ida Marie Klovborg Hermann vandt Fagprøveprisen på området for detailhandel (Foto: Privatfoto)
Skrevet af:Detailhandelsuddannelsen

Unge handelstalenter blev mandag 2. oktober hyldet ved en festlig begivenhed på Børsen i København, hvor Fagprøveprisen blev uddelt.
Fagprøveprisen fejrer 25-års jubilæum og arrangeres af Dansk Erhverv i samarbejde med HK Handel og HK Privat. Vinderen på området for detailhandel blev den 23-årige Ida Marie Klovborg Hermann. Hun lavede fagprøven i Matas i Sct. Mathiascentret i Viborg, og det kreative handelstalent satte ny omsætningsrekord for fagprøver i Matas.

HJERTESAG
Ida Maries fagprøve forløb over en hektisk uge, og hun koncentrerede sig om produkter fra Clinique. Hun skabte en flot præsentation og inviterede kunder til en event-aften. Den unge elev gjorde tilmeldingen supernem ved at bruge QR-koder. 80 kunder dukkede op, og det var med til at få salget til at eksplodere. Ida Marie fortæller, at hendes motivation var i top, fordi hun kunne stå inde for det, hun solgte. ”Alle produkter er allergitestede og bæredygtige. Det er vigtigt.” ”Efter min event inviterede jeg alle deltagere tilbage til butikken, så jeg kunne høre, om de var tilfredse - og om de havde behov for andre produkter,” siger Ida Marie.

HYGGE OG HJÆLP
Hun anbefaler unge at tage en detailhandelsuddannelse, for hun er selv særdeles tilfreds med Aarhus Business College og elevtiden i Matas.”Der er supergod balance mellem teori og praksis. Aarhus Business College var en megafed oplevelse. Jeg elskede, når vi mødtes på skolen, for vi havde meget engagerede lærere og et tæt fællesskab.” ”Det er et klart plus ved detailhandelsuddannelsen, at man får løn samtidig med, at man uddanner sig. Det er bedre end at være på SU. Det er også fedt, at uddannelsen åbner for så mange muligheder,” siger Ida Marie. For hende førte uddannelsen til opfyldelse af noget virkelig stort. ”Jeg har fået job som konsulent hos Clinique / Estée Lauder. Det er drømmejobbet. På sigt vil jeg også gerne lave marketing for Estée Lauder,” fortæller Ida Marie.  

Foto Ida Fra Matas 1

FAGPRØVER GAV POTE
Blandt de 10 nominerede til Fagprøveprisen 2023 inden for detailhandel blev der uddelt yderligere to priser: 

2.-præmien gik til Malene Maul Sørensen, fordi hun ved fagprøven sendte vinsalget på himmelflugt i MENY Herning. 

3.-præmien scorede Mai Hou Olesen for sit succesrige fokus på produkter, der sørger for mental aktivering af hunde. Hun var elev i Maxi Zoo i Randers på Marsvej, og hendes tiltag var så godt, at andre af kædens butikker kopierede idéen.

Læs mere om de tre vindere her

IMAGEPLEJE
Fagprøveprisen blev indstiftet af Dansk Erhverv og Dansk Principalforening i 1999 for at hædre de bedste elever i detailhandlen og blev nu uddelt for 25. gang. 

I 2019 besluttede Dansk Erhverv, HK Handel og HK Privat at udvide samarbejdet, så Fagprøveprisen både omfatter detailhandelsuddannelsen og handelsuddannelsen. Prisen skal øge opmærksomhed omkring detailhandelsuddannelserne og handelsuddannelsen. Målet er et bedre image for erhvervsuddannelserne og at sikre kvalificeret arbejdskraft til fremtidens handel. Med Fagprøveprisen uddeles hæder og præmier til de tre bedste elever (eller grupper af elever), der gennemfører det afsluttende fagprøveforløb inden for henholdsvis detailhandelsuddannelsen og handelsuddannelsen. Præmiesummen er på i alt 120.000 kr., og fordeles på de to kategorier med 25.000 kr. til 1.-præmien, 20.000 kr. til 2.-præmien og 15.000 kr. til 3.-præmien.

For yderligere info
Henrik Bergerman, kampagne-projektleder for detailhandelsuddannelsen.dk (igangsat af Det faglige Udvalg for Detailhandelsuddannelser), (+45) 40 54 04 29,  
henb@trafficcph.com

Foto Ida Fra Matas 2 (1)

Interview med Ida

Interview med Ida

Se flere nyheder
Martin Fra Daglibrugsen

24-årig hitter på nettet med sit "flove arbejde"

Martin Hovaldt Jørgensen laver TikTok-videoer om sit arbejde i Dagli’ Brugsen. Han vil være med til at ændre synet på uddannelse i detailbranchen.

Se nyhed
Bio Dhu

Vær med til at sætte endnu mere fokus på detailbranchens uendelige muligheder

Vi sætter endnu stærkere ind på eksponeringen af kampagnen ‘Altid i forandring’ med massiv outdoor indsats og biografspot.

Se nyhed
Rami Jensen

Jorden rundt med JYSK: Mød den nytiltrådte direktør Rami Jensen

JYSKs nytiltrådte direktør, Rami Jensen, har ingen planer om at ændre tilgangen med at udbrede JYSK på verdenskortet. Tværtimod.

Se nyhed
07112023 Aarets Laereplads 61

Detailhandel viser styrke med sine mange muligheder

Maxi Zoo har netop vundet en flot andenplads ved uddelingen af prisen for årets mest innovative læreplads.

Se nyhed