Salgselev i Meny var til møde med ministeren
Undervisningsminister Mattias Tesfaye til Sorø-møde med Siff Buchhave, der er salgselev i Meny i Præstø. Foto: Dagrofa
Dagrofa har fornyet sin uddannelse af salgselever, og det har givet positive resultater. Antallet af salgselever er steget de seneste år, og eleverne er begejstrede for det nye uddannelsesforløb og deres ophold på Mommark Business School, som Dagrofa samarbejder med.
Det er dog ikke kun unge, som har fået øjnene op for Dagrofas nye uddannelse og visionerne bag det mere tidssvarende skoleforløb. Også politikerne på Christiansborg har fået øje på Dagrofas initiativer indenfor fremtidens erhvervsuddannelser – og det samme har undervisningsminister Mattias Tesfaye (S).
Den øgede opmærksomhed på Dagrofas salgselevuddannelse resulterede i foråret i, at Dagrofas Koncern HR-direktør Laura Marie Larsen delte hendes erfaringer fra området på et Dansk Erhverv møde med bl.a. undervisningsministeren og repræsentanter for forskellige erhvervsuddannelser.
Derudover fik salgselev i Meny i Præstø, Siff Buchhave, sit livs oplevelse da hun deltog i det traditionsrige politiske Sorø-møde, hvor temaet var en ny ungdomsuddannelse, og hvor flere toppolitikere deltog.
Siff mødte ministeren
Siff Buchhave var inviteret til mødet med en lille gruppe repræsentanter fra Dagrofa og skolen i Mommark. På første dag sad de i en workshop, hvor undervisningsministeren og de øvrige politikere kom forbi for at høre nærmere.
– Politikerne var meget interesseret i de fremtidige ungdomsuddannelser, og hvad man kunne gøre for eleverne, når de starter på forskellige tidspunkter, siger hun.
– Det var en kæmpe oplevelse at få lov til at repræsentere Dagrofas elevuddannelse – at få mulighed for at møde så mange ambitiøse og inspirerende mennesker, der har haft lyst til at høre om mig, min uddannelse og mine karrieredrømme, siger Siff Buchhave.
Dagrofas HR-direktør Laura Marie Larsen har flere gange fortalt om den nye uddannelse, bl.a. på Dagligvarehandlen.dk.
Uddannelse og ungdomsliv
Det er en meget spændende tid for erhvervsskolerne, siger Laura Marie Larsen.
– Det handler også om det miljø, man skaber på erhvervsuddannelserne. Fagligheden skal selvfølgelig være på plads, men det er også afgørende, at man kan skabe et sammenhold og oplevelser for de unge. Vi tog udgangspunkt i, at valget af en ungdomsuddannelse i virkeligheden også er at vælge et ungdomsliv. For de unge mennesker handler det også om, hvordan man vil bruge sin ungdom, når man vælger uddannelse.
– Hvis vores uddannelse ikke kan skabe noget, der er attraktivt på den måde, har vi et problem, selv om vi har alt muligt godt fagligt på programmet.
Ifølge Laura Marie Larsen er det vigtigt i branchen, at den tør tage nogle chancer omkring de ting, branchen gør for at gøre branchen attraktiv.
– Det kræver, at vi tænker anderledes. Derfor kaster vi lys på ungdomsuddannelserne til det politiske niveau ved at tage branchebriller på. Det er vigtigt, at vores fag også er med i tildeling af midler og indsatser. Jeg meget glad for at fx Siff var med på det vigtige skolepolitiske møde i Sorø og fortælle om hendes oplevelser med at være ung og beslutte at arbejde i butik og folde vores uddannelse ud.
Mere spændende
– Mit budskab er at huske, at ungdomsuddannelser er også at vælge ungdomsliv. Det handler ikke kun om, at voksne taler om faglighed, det er unge mennesker, der skal finde ud af, hvad de vil med deres liv. Attraktive miljøer omkring uddannelserne er vigtige og fagligheden skal være på plads, siger Laura Marie Larsen.
Siff Buchhave mener, at det er vigtigt med fællesskab blandt de unge på skolen, så det hele ikke bliver så skolefikseret.
– Man skal prøve at lægge mere fokus på sammenhold og oplevelser for de unge, som eleverne kommer til at huske. Der er mange unge, der er skoletrætte, og så er det godt, hvis de kan lære noget og så udføre det i praksis. På den måde kan man bedre huske det, fordi det bliver mere spændende, siger hun.
Detailhandelens oversete karrieremuligheder - et værdifuldt alternativ, hvor du gør en forskel.
Detailhandlen bliver ofte overset i debatten om ungdommens uddannelsesmuligheder. I en tid, hvor akademiske uddannelser og håndværksfag dominerer samtalerne, glemmer mange de værdifulde karrieremuligheder, der ligger i detailhandlen.
Se nyhedDetailhandelsuddannelsen fejrer årets fagprøvevindere
Detailhandelsuddannelsen har endnu engang bevist sin værdi som en central aktør i udviklingen af fremtidens talenter inden for detailhandlen.
Se nyhedEventyrlystne Mathias rykker fra Vissenbjerg til Rotterdam
23-årige Mathias Neessen skal efter mange år hos Spar Vissenbjerg nu på nye eventyr i Spar University
Se nyhedFemte led i købmands-slægt viderefører butik med 163 år lang historie
Bjørn Ryttersgaard Jacobsen er fra en familie, der har drevet butik i Borbjerg siden 1861. Konkurrencen er nu intens fra nærliggende butikker som Bilka og Lidl, men Bjørns Spar-butik udmærker sig med højt serviceniveau og lokal forankring. Han driver forretningen med hustruen Mette Riis Jacobsen. Privatfoto
Se nyhed